Afgelopen week waren we appels wezen plukken bij de Olmenhorst. En doordat we dus veel appels in huis hadden, besloot ik om een lekkere appel cake te maken.
Eentje waar een stuk minder suiker en boter in zit dan in normale cake.
Ingrediƫnten:
200 gram volkoren meel of havermoutmeel
3 eieren
250 gram magere kwark
Tl zout
1 tl bakpoeder
2 grote appels
2 tl kaneel
20 gram basterdsuiker
100 gram gesmolten boter
Bereidingswijze:
Zet de oven op 160 graden
vet een cakevorm in
Schil de appel en snij in stukjes.
Mix de kwark, boter en de eieren in een kom.
Voeg nu de meel, bakpoeder, zout, en basterdsuiker toe.
Mix alles met een mixer tot een glad beslag.
Voeg nu de stukjes appel toe en roer het beslag door elkaar.
(de appel kan je eventueel ook vervangen door ander fruit)
Doe alles in de ingevette bakvorm en zet voor 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik met een sate prikker in de cake om te zien of deze gaar genoeg is. Als de prikker er relatief droog uit komt is die klaar.
Laat de cake even afkoelen en snij dan in plakken.
Veel cake over en weet je niet wat je er mee moet doen? Cake kan je prima invriezen. Doe de plakjes in ziplock zakjes en vries deze in. Haal geregeld een plak uit de vriezer en laat deze ontdooien.
Eet smakelijk.