Een heerlijk herfst seizoensgerecht is de wortelsoep. Ik moet eerlijk toegeven, wortelen zijn niet mijn meest favoriete groenten. Ik hou persoonlijk niet zo van de smaak van wortelen, maar ik kan je vertellen: deze soep is echt heel lekker. 🙂
Probeer hem dus zeker een keer uit, ook als je niet zo van wortelen houdt.
Ingrediënten:
1 grote rode ui
Een halve bos winterwortelen
1 kippen bouillon blokje
2 teentjes knoflook
Scheut olijfolie
Benodigdheden:
Pan met dikke bodem
Blender of staafmixer
Hoe maak je het?
Snijd de knoflook en rode ui in plakjes. Fruit dit samen met de olijfolie aan in de pan op laag vuur. Snij ondertussen de wortelen in dunne plakjes. Voeg de wortelen na 5 minuten bij de ui en knoflook, en bak ongeveer 5 minuten mee. Kook ondertussen 500ml water.
Voeg nu dit water te samen met een bouillon blokje in de pan bij de wortelen, ui en knoflook en laat dit 20 minuten doorkoken op zacht vuur. Na 20 minuten pureer je met een staafmixer of blender de inhoud van de pan tot een smeuïge gladde soep.
Serveertip: Serveer met een lepel room of wat spekjes.
Eet smakelijk