Sommige ochtenden heb je haast en eet je snel even een broodje, andere ochtenden neem je even meer de tijd. Met dit ontbijt taartje kan het allebei. Je maakt het namelijk op een moment dat je tijd hebt en dan kan je de volgende ochtend kiezen voor snel beleg of uitgebreid met wat kwark en fruit.
Ingrediƫnten:
160 gram havermeel (havermout gemalen)
100 gram Kvarg frambozen kwark (Skyr kan ook)
4 eieren
1 eetlepel citroensap
1 tl bakpoeder
snuf zout
Handje blauwe bessen
Handje frambozen
1 eetlepel appelstroop
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spray een bakblik, cupcake vorm of kleine taartvorm in met wat olie, boter of bakpapier
Meng alle ingrediƫnten behalve de blauwe bessen en frambozen door elkaar met een mixer tot een glad beslag. Roer nu de blauwe bessen en frambozen rustig door het beslag heen en verdeel het beslag over de ingevette vorm.
Zet in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Serveer een dik plak cake met wat kwark, skyr of yoghurt met wat lijnzaad en rood fruit.