Je hebt brownies en je hebt de lichte variant de blondies.
blondies zijn vaak gemaakt met vanille en brownies met chocolade.
Het is een zoet desert gerecht, maar kan ook heel goed bij een kopje thee.
Ik heb voor jullie een gezondere variant gemaakt met kikkererwten.
Kikkererwten blondies!
Ingrediƫnten:
1 blik kikkererwten
3 eieren
160 gram alpro kwark
90 gram eiwitpoeder vanille
6 gram bakpoeder
2 eetlepels appelstroop
1 eetlepel lijnzaad
15 gram witte chocolade nibs (optioneel)
Bereidingswijze:
verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze af. Pureer de kikkererwten met een blender of staafmixer tot een gladde massa. Voeg nu de eieren, kwark, eiwitpoeder, appelstroop, lijnzaad en bakpoeder toe. Mix dit tot een mooi glad beslag. Voeg nu de chocolade nibs toe en roer dit door het beslag. Vet een bakblik in of bekleed deze met bakpapier. Schenk het mengsel in het bakblik en zet voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snij is stukken. Je kan de stukjes apart verpakken en bewaren in de koelkast (3dagen) of diepvries (3maanden).
Kikkererwten blondies