Ik had zin in een plakje ontbijtkoek, maar helaas had ik niks meer in huis.
Dus hup de keuken in en zelf 1 maken.
Met 45 minuten stond er een lekkere ontbijtkoek klaar op de keukentafel.
Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte ontbijtkoek:
-
200 ml melk
-
250 gram volkoren tarwemeel
-
100 gram ongezouten noten (optioneel)
-
1 ei
-
2 eetlepels koekkruiden
-
2 theelepels bakpoeder
-
2 flinke theelepels kaneel
-
Grote snuf zout
-
2 eetlepels appelstroop (het liefste ongezoet, maar gezoet kan ook)
-
1 EL lepel Honing
Hoe maak je de ontbijtkoek:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
In een grote kom meng je de melk, ei, honing, stroop, de koekkruiden & het kaneel. Meng dit met een garde tot een glad beslag.
-
In een andere kom meng je het volkoren tarwemeel, bakpoeder en het zout.
-
Meng nu beide mengsels door elkaar heen. Meng met de garde of in de keukenmachine tot een glad beslag.
-
Doe het mengsel in een met bakpapier beklede of ingevette cakevorm.
-
Zorg dat het mengsel goed verdeeld is over de vorm en strooi er dan wat ongezouten noten overheen.
-
Doe de ontbijtkoek nu in de oven voor ongeveer 35 á 45 minuten. Controleer na een half uurtje even met een satéprikker of de cake gaar is.
-
Laat de cake afkoelen. Snij nu een plak af en serveer met een lekker kopje thee.