Mijn zoon en ik vinden het gezellig om een aantal keer in de week iets te bakken. We proberen ook altijd wel iets nieuws te verzinnen, alleen deze havermout-appel snack is en blijft toch favoriet in huis. Een makkelijk en gezond tussendoortje, en een prima 10-uurtje voor op school.
Super simpel, en heerlijk van smaak!
Ingredienten:
250gr Havermout
2 appels
1 tl bakpoeder
grote snuf zout
450ml Melk
1 ei
Grote eetlepel stroop
2 eetlepels kaneel
1 eetlepel speculaaskruiden
Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 180graden.
Meng nu de havermout en de melk in een grote kom en laat het eventjes staan. Schil onderstussen de appels en snij deze in kleine stukjes.
Voeg nu de stroop, zout, bakpoeder en het ei toe aan het havermout melk mengsel. Gooi nu 2 eetlepels kaneel erdoorheen. Mix dit met een garde (handmatisch of electrische) tot een glad mengsel. Voeg nu de appel toe en roer door het mengsel heen.
Vul nu een cupcake vorm/ovenschaal of cakevorm met het beslag. (zorg dat de vorm is ingevet)
Strooi nu de laatste lepel kaneel over de bovenkant en zet in de voorverwarmde oven voor 45 minuten.
Vindt je de cake te zacht na 50 min, laat deze dan nog even langer in de oven. Er moet een klein hard laagje op de cake komen.
Laat hierna de cake afkoelen. Het kan zijn dan de binnenkant iets zachter is, maar dit hoort zo en kom door de appels.
Optie:
-Als topping kan je er een lepel kwark op gooien met wat vers fruit.
-Voor een extra smaak kan je ook een grote hand frambozen of bosbessen toevoegen in het beslag.