Een stuk taart is guilty pleasure nummer een van menig mensen.
Het klinkt misschien gek, maar deze taart kan je zelfs als ontbijt eten.
Ja je hoort het goed als ontbijt, tussendoortje of snack in de avond. Het kan allemaal.
Ingrediƫnten:
500gr magere kwark
200gr bosbessen (of aardbeien)
6 blaadjes gelatine
1el honing
70gr havermout
70gr ongezouten noten (pecannoten/walnoten)
2 tl Kaneel
40gr boter
1 citroen
Bereidingswijze:
Doe de blaadjes gelatine in een kommetje water.
Zet de oven op 150 graden.
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
Hak de nootjes in stukjes en meng dit met de havermout.
Pak een steelpannetje en verwarm hierin de boter en de honing. Zodra dit vloeibaar is haal je het van de warmtebron en meng je de havermout, noten en de kaneel hierdoor heen.
Lepel dit mengsel in de springvorm en verdeel dit mooi op de bodem met de achterkant van een lepel. Bak de bodem in 10-15 min lichtbruin. Laat deze goed afkoelen.
Meng nu de kwark en de bosbessen of aardbeien in een kom en mix dit met een mixer. (Je kan wat besjes achterwege houden voor de topping)
Pers het sap van de citroen uit in een pannetje.
Haal de gelatine uit het water en knijp de gelatine zachtjes uit. Doe de blaadjes in een pannetje en verwarm dit zachtjes. Roer goed door. Als de gelatine helemaal opgelost is kan de pan van de warmtebron af.
Schenk de kwark rustig en al roerend bij de gelatine-citroenmengsel in het pannetje. Roer goed door en schenk dit op de havermout bodem in de springvorm.
zet nu in de koelkast en na een uur of 2-3 is hij klaar.
Snij een punt af en geniet van een lekkere snack.
Let op: overal waar je teveel van eet is niet goed, dus ook met gezonde producten is dit het geval. Een stuk taart is prima als snack, maar neem niet meer als een stuk per dag.
Eet smakelijk