Heerlijk he dat warme weer.
Dit weer maakt het echt tijd voor een IJS!
van dat lekkere koude softijs, of zo een heerlijke sorbet met chocolade saus.
Heerlijk inderdaad, maar gezond? Nee niet echt.
1 bolletje sorbet ijs bevat al snel 45 calorieen en 10 gram suiker!
Beter neem je dan een waterijsje.
Wat je ook kan doen, is zelf ijs maken. En het is nog simpel ook.
Het bestaat maar uit maar 3 ingrediƫnten.
Bananen – Aardbeien ijs.
Ingrediƫnten:
1 banaan
50 gram aardbeien
100-200ml melk
Bereiding:
Snijd de aardbeien door midden en de banaan in stukjes. Stop deze in een diepvries zakje en vries ze in voor minimaal 4uur.
Haal de banaan en aardbeien uit de vriezer en gooi ze in een blender of schaal waar een staafmixer in kan.
Gooi er nu een scheut melk doorheen. (soja of havermelk kan ook)
Meng alles door elkaar. Blijft het te dik, voeg dan nog wat extra melk toe. Zorg dat het de structuur van ijs krijgt.
Je kan het nu in een bakje nog even invriezen, maar het lekkerste is het ijs gelijk te serveren.
Variatie tip:
Gebruik in plaats van aardbeien, frambozen of kersen.
Niet genoeg gekregen van die heerlijke aardbeien? Maak dan ook eens een aardbeien, bananen smoothie.
Ook heel simpel. Je gebruikt een grote hand aardbeien, 1 banaan en ongeveer 250ml yoghurt.
Blender door elkaar en je hebt een heerlijke smoothie.
Geniet van de zomer, maar doe dit bewust!