Homemade ontbijtkoek

Ik had zin in een plakje ontbijtkoek, maar helaas had ik niks meer in huis.
Dus hup de keuken in en zelf 1 maken.
Met 45 minuten stond er een lekkere ontbijtkoek klaar op de keukentafel.

 

26942933_1582875205099084_453226159_n

 

Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte ontbijtkoek: 
  • 200 ml melk
  • 250 gram volkoren tarwemeel
  • 100 gram ongezouten noten (optioneel)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 flinke theelepels kaneel
  • Grote snuf zout
  • 2 eetlepels appelstroop (het liefste ongezoet, maar gezoet kan ook)
  • 1 EL lepel Honing

 

 

Hoe maak je de ontbijtkoek: 
Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • In een grote kom meng je de melk, ei, honing, stroop, de koekkruiden & het kaneel. Meng dit met een garde tot een glad beslag.
  • In een andere kom meng je het volkoren tarwemeel, bakpoeder en het zout.
  • Meng nu beide mengsels door elkaar heen. Meng met de garde of in de keukenmachine tot een glad beslag.
  • Doe het mengsel in een met bakpapier beklede of ingevette cakevorm.
  • Zorg dat het mengsel goed verdeeld is over de vorm en strooi er dan wat ongezouten noten overheen.
  • Doe de ontbijtkoek nu in de oven voor ongeveer 35 á 45 minuten. Controleer na een half uurtje even met een satéprikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake afkoelen. Snij nu een plak af en serveer met een lekker kopje thee.
26913583_1582875368432401_187466445_n
Een dik plak van deze koek is ongeveer 100 kcal.
Er zitten wel suikers in, die komen uit de appelstroop en honing.
Het kan dus goed gebruikt worden als een tussendoortje of als snack na het sporten.
.