Een poosje geleden heb ik het recept van de heerlijke gezonde bananen-havermout cupcakes gedeeld.
Dit recept is door veel mensen gedeeld en gemaakt. Daarom heb ik een variatie gemaakt op deze heerlijke gezonde snack.
Een lekkere appel-bananenbrood cake.
Wie de cupcakes wil maken, deze staan hier:
Havermout-banaan cupcakes
Het recept:
Appel-banaan brood.
Ingrediënten:
– 120 gram havermout
– 50gram boekweitmeel (Of meel naar keuze)
– 3 eieren
– 125 ml Melk (soja/haver/amandel of magere melk)
– 2 bananen
– 1 appel
– 2 theelepels kaneel
– 1 bastognekoek of speculaas kruiden (optie)
– 2 theelepels bakpoeder
– zakje vanillesuiker (of eetlepel honing)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Meng de havermout,boekweitmeel, bananen, eieren, melk, suiker en bakpoeder bij elkaar in een blender of keukenmachine tot het een glad mengsel is.
Snij nu de appel in kleine stukjes en meng dit in een bakje met de kaneel. Verkruimel nu het bastogne koekje bij de appel en kaneel.(dit is een optie)
Giet nu de helft van het meel mengsel in een cakevorm en strooi nu de helft van het appel mengsel eroverheen.
Giet nu de andere helft van het meel mengsel in de cakvorm en strooi de rest van de appel eroverheen.
Zet nu de cakevorm in de oven en bak in ongeveer 60 minuten gaar. Steek met een saté prikker in het brood om te zien of deze droog van binnen is. Als de sateprikker niet meer plakkerig uit het brood komt is deze klaar.
laat nu afkoelen.
voedingswaarden:
110kcal per plak
2.6 gram vet
0.7 gram verzadigd vet
18 gram koolhydraten
4.5 gram eiwit
1.7 gram Vezels
0.08 gram zout
Zoals je kan zien bevat een dik plak cake 110 kcal. Het is daarom perfect als tussendoortje.
Ook zit er zit nauwelijks verzadigd vet in, geen zout en meer vezels en eiwitten als in een gewoon plak cake.
Koolhydraten komen voornamelijk uit de bananen en de havermout.
Probeer deze cake eens uit, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.