Een lekker en gezond tussendoortje zonder al te veel suikers en verzadigd vet. Deze kwark cake is dan ideaal voor jou.
Ik kwam op het idee door een post van Foodlies op Instagram en heb dat recept wat zij had aangepast met de ingrediënten die ik in huis had.
Hoe maak je deze lekkere cake 🙂
Het is eigenlijk heel simpel en de meeste ingrediënten zal je ook wel in huis hebben. Misschien moet je de lindahl kwark even halen. Deze kan je in de grotere supermarkten gewoon in het yoghurt/kwark schap vinden.
Ingrediënten:
150 gram havermeel
75 gram boekweitmeel
3 eieren
10 gram suiker
zakje gram bakpoeder
200 gram indahl stracciatella kwark
1 lepel appelstroop
lepel kaneel
snufje zout.
Bereidingswijze:
Pak 3 verschillende kommen en verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een bakvorm/cakvorm in.
Weeg 150 gram havermeel af in een kom. (Dit maak je door de havermout in de blender te doen)
Voeg nu de boekweitmeel, kaneel, bakpoeder en het zout toe. Meng dit door elkaar heen.
Pak nu een andere kom en schep hier de kwark, suiker en appelstroop in. Meng dit door elkaar heen.
In de 3e kom mix je nu de 3 eieren met een mixer ongeveer 3 minuten tot een luchtige massa.
Nu gaan we de kommen samenvoegen.
Eerst meng je het eimengsel met het kwarkmengsel, en daarna voeg je het meelmengsel toe. Zorg dat alles goed door elkaar geroerd is.
Giet nu het cake mengsel in de ingevette bakvorm en zet deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Kijk na 25 minuten even of deze goed gebakken is door er een satéprikker in te steken. Als de satéprikker er nog nat uit komt moet de cake nog iets langer in de oven.
De cake bevat ongeveer tussen de 70 en 90 calorieën per plak van 2cm.
En is dus ideaal als tussendoortje, want je kan ze ook nog eens makkelijk invriezen.
Eet smakelijk.
Ga jij deze cake maken?
Laat het mij dan vooral even weten 🙂 of tag mij op Instagram @healthcoach_marjolein