Het is November en de sint is afgelopen zaterdag aangekomen in het land.
Overal zie je het lekkers om je heen. Een ideaal moment dus om een pepernoten cake te maken die perfect is als tussendoortje.
Hoe maak je deze lekkere cake.
Ingrediënten:
150 gram gemalen havermout
1 tl bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel kaneel
Grote scheut melk of soja/havermelk
snufje zout
1 ei
1 banaan (medium)
1 lepel appelstroop
Klein handje pepernoten (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Maal de havermout in de blender of mix deze met een staafmixer tot het meel wordt.
Zet de oven aan op 200 graden.
2. Pak een mengkom en voeg nu alle droge ingrediënten bij elkaar. (havermoutmeel, zout, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden)
Roer dit door elkaar heen.
3. Pak nu een andere kom en prak de banaan met een vork plat tot moes.
Voeg nu het ei, de appelstroop en de scheut melk toe en mix tot een glad geheel.
4. Giet nu het ei- banaan mengsel bij de droge ingrediënten en mix dit weer tot een 1 geheel.
Vet of spray de cakevorm in en verdeel het mengsel mooi in de vorm.
Druk er nu wat pepernoten in en zet voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. (De pepernoten zijn optioneel, wil je deze weglaten zodat je cake minder suikers bevat kan dit natuurlijk prima)
Laat de cake even afkoelen en snij deze daarna in plakken van ongeveer 2cm.
Deze cake is ongeveer 3 dagen houdbaar. Wil je er langer van kunnen genieten, vries dan een aantal plakken in voor een later tijdstip.
Tip: in plaats van een cake kan je er natuurlijk ook kleine cupcakes van maken 🙂
Eet smakelijk.
Ga je deze cake maken? Ik ben natuurlijk heel benieuwd.
Gebruik dan de hashtag #healthcoachmarjolein #pepernotenhavermoutcake of tag mij @healthcoach_Marjolein op Instagram.
Zoek je meer recepten?
Kijk dan vooral even op de recepten en blog pagina.