Havermout Pizza

Ingrediënten:
150 gram havermoutmeel
4 gram gist
1 snuf zout
1 tl oregano
1 teentje knoflook
15 ml olijfolie
75ml handwarm water

Bereidingswijze:
Pak een kom en doe alle droge ingrediënten bij elkaar.
Roer dit door elkaar heen.
Doe nu het water en de olie bij het mengsel en kneed met je handen of een mixer met deeghaken tot een mooi soepel geheel.

Leg nu een vochtige theedoek over de mengkom en zet deze op een warme plek voor ongeveer een uurtje. Zo kan het deeg rijzen.

Na een uur kneed je het deeg nog even door elkaar. Druk de deeg plat op een stuk bakpapier en rol dit uit tot een mooie pizza bodem.

Zet de oven ondertussen op 200 graden.
Top de pizzabodem af met tomatensaus, kipfilet, kaas, champignons, tomaatjes en pesto (of kies zelf een lekkere topping) en zet 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Deze pizza bevat een stuk minder calorieën en meer vezels dan de meeste andere pizza’s.
Een normale pizza zit rond de 1000 kcal en deze met topping en al zit rond de 400-500 kcal.