Is jouw kindje ook zo gek op cupcakes? Maar vindt je het niet goed als ze dit te vaak eten?
Dan heb ik de oplossing voor je!
Deze gezonde cupcakes kunnen prima als tussendoortje. En ze zijn nog makkelijk te maken ook.
Dani is gek op cupcakes en bakken. Ik laat hem daarom ook vaak helpen bij het koken of bakken van bijvoorbeeld koekjes,cupcakes,brood of het voorbereiden van het avondeten.
Hierdoor leren ze omgaan met eten, wat de ingrediënten zijn en krijgen ze interesse in het eten. Plus het is nog eens gezellig ook.
Ingrediënten:
– 100 gram havermout
– 30gram boekweitmeel (Of meel naar keuze)
– 2 eieren
– 125 ml Melk (soja/haver/amandel of magere melk)
– 2 bananen
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels bakpoeder
– zakje vanillesuiker (of eetlepel honing)
– Handje havervlokken
Verwarm de oven voor op 185 graden. Meng alle ingrediënten bij elkaar in een blender of keukenmachine tot het een glad mengsel is.
Verdeel een 12 tal cupcake vormpjes over de bakplaat en giet het mengsel in de cupcakes, ongeveer 3/4 vol.
strooi nu het handje havervlokken over de cupcakes heen als topping. Zet de bakplaat vol cupcakes in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar. Steek met een saté prikker in de cupcake om te zien of deze droog van binnen is. Laat de cupcakes daarna 10 minuten afkoelen.
– Health coach Marjolein –