Yoghurt citroen cake

citroen yoghurt cake





Een lekkere frisse cake voor de zondag middag. Vanmorgen zegt Dani tegen mij, mama ik heb zin in cake 🙂
Dus hup de keuken in en kijken welke ingrediënten ik nog in huis had. Er lagen nog citroenen en ook is er altijd yoghurt in huis.
Dus hup aan de slag voor de yoghurt citroen cake







Hoe maak ik die citroen yoghurt cake?

Ingrediënten:
250 gram havermoutmeel (of zelfrijzend bakmeel)
80 gram ongezouten roomboter
2 eieren
1 eetlepel citroensap
Rasp van 1 citroen
1 grote appel
1 tl Bakpoeder
240 gram Griekse yoghurt 10% vet (ander soort kan ook, maar deze werkt het makkelijkste)
1 eetlepel honing
15 gram zoetstof

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de boter zacht is en kneed dit in een kom samen met de zoetstof tot een glad geheel. Voeg nu de eieren en citroensap, de Griekse yoghurt, en honing toe. Mix alles tot een glad beslag. Schil de appel en snij nu de appel in kleine stukjes. Voeg nu de havermoutmeel en bakpoeder toe. Zodra er geen klontjes meer in zitten kan je de appel door het beslag roeren. Nu is je beslag klaar.

Vet een cakevorm in en schenk het beslag erin.
Zet nu voor 45 minuten in een voorverwarmde oven.
Prik met een sate prikker in de cake als deze er droog uit komt is de cake gaar.
Laat afkoelen en snij in plakken.

Eet smakelijk 🙂

citroen yoghurt cake