Ik ben echt iemand die van hartig eten houdt. Chips, nootjes, toastjes, noem maar op.
Tussendoortjes zoals fruit neem ik natuurlijk geregeld, maar in de middag of avond krijg ik vaak snaai trek en zin in iets hartigs. Ik wil graag tussendoortjes die niet teveel calorieën bevatten en toch gezond zijn. Afgelopen week kwam ik dit recept voor hartige kikkererwten tegen op de site van chickslovefood en heb hier 3 varianten op gemaakt. Simpel en snel te maken.
Benodigdheden:
Spicy peper
- Kikkererwten uitgelekt 200 gram
- Snufje zeezout
- Snufje cayennepeper
- Theelepel paprika poeder
- Eetlepel olijfolie
Honey sweet
- Kikkererwten uitgelekt 200 gram
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels Honing
- Eetlepel olijfolie
- Oregano
Knoflook/kerrie
- Kikkererwten uitgelekt 200 gram
- Theelepel knoflookpoeder
- Theelepel kerrie poeder
- Eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 200graden.
Als je kikkererwten uit blik neemt laat je deze uitlekken in een vergiet. Doe de Erwten in een bakje en voeg de andere ingrediënten erbij. Leg de erwten op een bakplaat met bakpapier, en verdeel dit over de oppervlakte.
Rooster de erwten 20min op 200graden. Schep de erwten om en rooster nog 5 a 10 min.
Laat de erwten afkoelen en eet smakelijk. De erwten kun je een aantal dagen bewaren in een afgesloten pot.